Støtte- og kontaktperson
Vores støtte- og kontaktpersonforløb er skræddersyet efter sagsbehandlerens og kommunernes vurdering af den unges behov.
Støtte- og kontaktpersonforløb tilbydes både til børn og unge, samt til forældre til børn der er anbragt uden for hjemmet.
Den henvisende sagsbehandler vurderer indsatsbehovet og fastsætter udviklingsmålene for forløbet. Der arbejdes helhedsorienteret og med fokus på at afhjælpe problematikker og skabe positiv udvikling af barnets, den unges eller forældrenes samlede situation.
Støtte- og kontaktperson kan også tilbydes som del af en forebyggende indsats.
For os er relationen mellem kontaktpersonen og den unge bærende for det socialpædagogiske udviklingsarbejde. Derfor vægter vi matchet mellem den unge og kontaktpersonen højt, da dette giver det bedste fundament for udvikling.
Vores kontaktpersoner udgøres af et stærkt og fagligt team, der har mange års erfaring i arbejdet med unge. Vi brænder for vores arbejde med de unges udvikling og glæder os sammen over at gøre en forskel. Vores kontaktpersoner er pædagogisk uddannede, professionelle inden for pleje- og aflastningsområdet samt mentor- og coachuddannede støttekontaktpersoner.
Vi har en bred vifte af eksterne samarbejdspartnere inden for misbrug, afvænning, kost og ernæring, motion mv. Dette sikrer, at vi i alle henseender kan tilbyde den optimale løsning – for vi går ikke på kompromis med kvaliteten.
Helhedsorienteret arbejde med inddragelse af netværk
Hos MENSK arbejder vi helhedsorienteret. Det betyder dels at vi bestræber os på at se hele den unge, dels at inddrage hele den unges netværk. Dette er en erkendelse af, at succesrige resultater ofte skabes i samarbejde med den unges netværk. Det giver derfor mening at inddrage alle de kontaktflader, den unge er i berøring med i sin hverdag: Familie, skole og netværket generelt. Det handler om, at vi udnytter og udvikler de ressourcer, som allerede findes hos den unge, den unges familie og netværk.
Vores opgave består i, at støtte de unge og familierne med at håndtere deres udfordringer samt anvende og udvikle deres ressourcer men henblik på at skabe et godt ungdoms- og familieliv.
Vores fokus er fremadrettet, og for os handler det om at få den unge på rette sti.
Aktør i eget liv
Vi møder den unge lige dér, hvor han/hun befinder sig i livet. Vi bruger og lærer af fortiden, men arbejder for nutiden og fremtiden.
Det gør vi ved at stille krav og forventninger til den unge. I bund og grund handler det om, at den unge selv foretager ændringerne. Den unge skal dermed selv være med til at definere forandringerne og tage ejerskab over dem. Dermed lægges fundamentet for at bryde et uhensigtsmæssigt mønster og skabe en varig ændring, som også holder, når den tætte kontakt mellem den unge og kontaktpersonen ophører.
Kort og godt, så gør vi det, der skal til for at målet indfries.
Fordele ved et kontaktpersonforløb
- Henvisning sker enten via fælles møde eller via vores hjemmeside.
- Vi kan starte og stoppe fra dag til dag – vi træder til, når behovet er der.
- Opstart kan ske efter 24 timer eller nærmere aftale med socialrådgiver.
- Første samtale kan foregå hos kommunen eller i hjemmet med familiemedlemmer, alt efter behov og opgavens indhold.
- Vi udfærdiger 14 dages rapport, som sendes til socialrådgiver.
- Vi udfærdiger en slutrapport med udgangspunkt i ICS, senest 7 dage efter afslutning af forløbet.
- Fast ugepris uanset timetal – vi gør det, der skal til.
- Prisstruktur er gennemsigtig.
- Ingen tillægsydelser.
- Ingen bindingsperiode.
- Ingen ventetid.